img

SUBARU ALL-AROUND SAFETY

A Subaru mindig is különleges hangsúlyt fektetett a biztonságra. A különböző műszaki megoldások - mint pl. az alacsony tömegközéppontot eredményező Subaru boxer motor vagy az állandó összkerékhajtás - is azt a törekvést jelzik, hogy a vezetést biztonságossá tegyük. A SUBARU ALL-AROUND SAFETY egy komplex biztonsági rendszer, amely 4 elemből áll:

– Elsődleges biztonság: az olyan fejlesztéseket jelenti, amik az általános vezethetőséget javítják, mint pl. a megfelelő kilátás és ergonómia.
– Aktív biztonság: olyan műszaki megoldások, amelyek növelik a menetbiztonságot, mint pl. a szimmetrikus összkerékhajtás, vagy a járműdinamikai vezérlőrendszer.
– Passzív biztonság: egy esetleges baleset esetén a lehető legnagyobb védelem nyújtása érdekében alkalmazott megoldások, mint pl. a gyűrű alakú karosszéria megerősítések vagy a légzsákok.
– Balesetmegelőzés: az EyeSight vezetéstámogató rendszer észleli a vészhelyzeteket és szükség esetén beavatkozik.

Tudjon meg többet a Subaru angol nyelvű weboldalán a Subaru biztonsági rendszereiről.
 


A balesetmegelőzésben kiemelt szerepet játszó EyeSight vezetéstámogató rendszerrel felszerelt Subaru járművek kevesebb balesetet szenvedtek Japánban 2010 és 2014 között, mint az EyeSight nélküli modellek. A ráfutásos balesetek száma 84%-kal, míg az összes baleset száma 61%-kal alacsonyabb az EyeSight-tal szerelt járművek esetében. 
(A teljes híranyag itt megtekinthető.)


A 898 Subaru Outback tulajdonos megkérdezésén alapuló kutatás is bizonyítja, hogy az EyeSight rendszer fontos szerepet játszik a mindennapi közlekedésben.

Tudjon meg többet az EyeSight-ról!

Letölthető pdf

EyeSight az Outback-ben  
 EyeSight a Levorg-ban
2017-03-12 Subaru