img

Aktív vezetés és biztonság

Aktív vezetés, aktív biztonság
A globális gépjárműpiac kialakulásával sok gyártó egyszerű közlekedési eszközként szolgáló autókkal jelent meg. Mi azonban a Subarunál nem feledkeztünk el az autótervezés elengedhetetlen eleméről, a vezetés hamisítatlan élvezetéről. Innovatív és kreatív technológiák alkalmazása révén a Subaru következetesen olyan autókat gyárt, amelyek fokozzák a vezetés örömét, és amelyek nagyon kedvesek az autózás szerelmeseinek. Az "aktív vezetés, aktív biztonság" fogalma magába foglalja ezen elv lényegét. A vezetők az automobilizmus kezdetétől fogva élvezték a szabadság és vezetés élményét, amelyet a fokozatosan kifinomultabbá váló autók nyújtottak. Ez az élvezet az "aktív vezetés" lényege, és alapvetően különbözik a sebesség vagy a veszély felelőtlen hajszolásától. A Subaru autók vezetésének élményét sokkal inkább az autó totális uralhatóságának aktuális érzete kelti a vezetőben. Ezt azáltal értük el, hogy a Subaru autók tervezésének és dizájnjának középpontjába helyeztük az ergonómiát, az emberközpontú tervezés tudományát.
Ettől kezdve a vezetői környezet minden aspektusa, az ülés formájától a kerékfelfüggesztésig, a vezető szempontjainak figyelembevételével készül. Miközben csökkentjük a kellemetlen zajokat és vibrációkat, az autót úgy "hangolják be", hogy a vezető folyamatosan kapjon információt az út és az autó állapotáról. Ezek az erőfeszítések egyesülnek a nevezetes Subaru vezetési jellegben. Ezzel párhuzamosan, az "aktív biztonság" magába foglalja az autógyártóknak az autó balesetelkerülő képességének fokozására vonatkozó elsődleges felelősségét. A normál körülmények között a vezető akaratára érzékenyen reagálónak tervezett autónak veszélyhelyzetekben is képesnek kell lennie a hatékony reagálásra, hogy lehetővé tegye a balesetek elkerülését. Így az autó lehető legjobb irányíthatóságát biztosító autótechnika nem csak a vezető vezetési élményét segíti elő, hanem a biztonságát is. A Subaru vezette az autóipart a biztonságra törekvés felé azzal, hogy elsőkerékhajtású autókat fejlesztett akkor, amikor a hátsókerékhajtás volt a szokásos. A Subaru volt Japánban az első a kiváló menetstabilitást biztosító technológiai újdonság, az elsőkerékhajtású autók tömeggyártásában. Később a Subaru csatlakozott az összkerékhajtású** autókhoz, ismét újra definiálva az elfogadott autóépítési elveket. Az "aktív vezetés, aktív biztonság" elvét testesíti meg a Subaru alapfilozófiája a teljesítményre és a biztonságra törekvés közben az autózás által nyújtott valódi vezetési élmény fokozásán munkálkodva. Bár Subaru autók világszerte láthatók az utakon, midegyiküket ezen alapelv szerint tervezték, nem feledkezve meg az autózás általános vonzerejének lényegét tartalmazó elvről.
A Subaru "aktív vezetés, aktív biztonság" koncepciója olyan technológiák által valósul meg, amelyek kombinálják a Subaru egyedülálló boxermotorját és az eredeti AWD rendszerét.

Biztonság
A Subaru tradicionálisan elkötelezte magát, hogy jelentős erőfeszítéseket tegyen a hatékony aktív biztonsági intézkedésekkel ellátott autók kifejlesztése terén. A Subaru, azon kívül, hogy súlyt fektet a teljesítményre, kiemelkedő fontosságot tulajdonít a biztonságnak. Az, hogy megköveteljük a kerékfelfüggesztés tulajdonságainak a motorteljesítmény elé helyezését, példa erre az elkötelezettségünkre. Nagy figyelmet fordítunk a passzív biztonságra, de az autógyárak számára az autóipar egyik legfőbb témája az aktív biztonság marad. Az alapvető vizsgálat ebben a tekintetben a gumiabroncs tapadására irányul. Míg sok új technikai javaslat és fejlesztés a vonóerő átadás javítására irányul, ezen fejlesztések többsége a motorra, a felfüggesztésre, a gumiabroncsokra, vagy az ezeket a rendszereket támogató eszközökre irányul. De van egy olyan megoldás, amely mindegyik fölé emelkedik, ami még gyakorlatiasabb és hatékonyabb, ez pedig az összkerékhajtás (AWD). Az alacsony súlypontot biztosító, könnyű, kompakt boxermotorral kombinált AWD a Subaru válasza az aktív biztonságra vonatkozó magas követelményeket támasztó, világszerte érvényes szabványokra. Bármilyen autó vonzereje a vezetése által nyújtott élményben gyökerezik, viszont a kizárólag a biztonságra koncentráló autó kevés élményt nyújt. Mivel a Subaru a vezetőknek szánja autóit, nagy figyelmet fordít az általa gyártott autók menettulajdonságaira. Ez egyben azt is jelenti, hogy kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. "A magas-szintű vezetési értékre törekvés kikényszeríti a biztonságot", ez a Subaru autógyártási filozófiájának gyökere.